Liker je vrsta slatkog alkoholnog pića, koje se aromatizira prirodnim ili umjetnim sastojcima. Obično se proizvodi miješanjem baznog alkoholnog pića, kao što je brendi ili neutralna žitna rakija, sa šećerom i aromama, kao što su voćni sokovi, začini ili bilje. Najvažniji čimbenici u određivanju kvalitete likera su kvaliteta baznog alkoholnog pića, korištene arome i ravnoteža između slatkoće i okusa. Najbolji likeri izrađeni su od visokokvalitetnih jakih alkoholnih pića i prirodnih aroma te imaju dobro uravnotežen okus s pravom količinom slatkoće. Likeri se obično poslužuju kao piće nakon večere, ali se također mogu koristiti u koktelima, kuhanju ili pečenju. Udio alkohola u likerima kreće se od 15% do 30%.
Liker od grožđa, sorte teran. Proizvedeno na bazi voćnog destilata, terana i deset začina. bez dodatnih boja i aroma. Servira se na temperaturi 6-9 °C.