Pića igraju važnu ulogu u ljudskoj kulturi . Uobičajene vrste pića uključuju običnu pitku vodu, mlijeko, kavu, čaj, sok i bezalkoholna pića . Uz to, alkoholna pića poput vina, piva i likera, dio su ljudske kulture više od 8000 godina.
Prodaja alkoholnih pića je zabranjena osobama mlađim od 18 godina. Kupnjom proizvoda iz asortimana alkoholnih pića potvrđujete da ste stariji od 18 godina i dužni ste na upit prodavača dostaviti dokument, kojim dokazujete svoju punoljetnost.
Sorta: Refošk 100 % - Hrvatska, Istra - Vrhunsko pjenušavo vino sa ZOI - Sljubljuje se s ribom, školjkašima, bijelim mesom raznim salatama, pogotovo salatama od morskih plodova. Upariti s kavijarom, bakalarom, tunom, dimljenim lososom, sushijem ili tjesteninom, raviolima, makaronima sa sirom. Dobro se sljubljuje s tvrdim odležanim sirevima, šunkom, pršutom.
Sorta: Teran 50 % , Malvazija 50% - Hrvatska, Istra - Zaštićena oznaka izvornosti - Najbolji je kao aperitiv vino ili pjenušac za laganija predjela i jela, razni tipovi sushi specijaliteta.
Sorta: Istrarska Malvaziia 100% - Vrhunsko bijelo vino - Hrvatska, Istra - Uparivanje s hranom: Rižoto sa škampima ili kozicama, rižoto s gljivama ili sezonskim povrćem, bijela riba, ali i teksturom bogatija riba poput lososa, razne tjestenine s mesom ili morskim plodovima, piletina s kremastim umakom, povrće na grilu, istarski fuži s laganijim umacima od bijela mesa. Može se poslužiti i s jačim ili pikantnijim jelima.
Sorta: Istarska Malvazija 100% Uparivanje s hranom: Rižoto sa škampima ili kozicama, rižoto s gljivama ili sezonskim povrćem, bijela riba i riba s kamena, ali i teksturom bogatija riba poput lososa. Školjke poput jakobove kapice, tjestenine s mesom ili morskim plodovima, piletina s kremastim umakom, povrće na grilu, bijela mesa. Servirati na temperaturi 8 – 12 °C.
Sorta: 100% teran - Prirodno pjenušavo - Hrvatska, Istra - zaštićena oznaka izvornosti - Često se koristi za pripremu raznih koktela. Sljubljuje se uz lagana jela, vruće kestene ili specijalitete i deserte na bazi kestena.
Sorta: Refošk 100% Preporučena temperatura posluživa-nja je 14 – 16 °C. Odlično slaže uz sušena mesa, tvrde sireve, ali i uz jela od tjestenine s crvenim umacima. Sljubljuje se izvrsno s mesom s roštilja, biftekom, istarskim pršutom i divljači i ostalim istarskim tradicionalnim delicijama.