Tekila se može proizvesti samo od soka plave agave, uzgojene u službeno priznatoj regiji oko grada Tequila, u centralnom Meksiku. Suprotno mišljenju mnogih, plava agava nije kaktus, nego biljka sočnih, mesnatih listova iz porodice Aloa. Tekila se dijeli na dvije kategorije različitih kvaliteta. Prva je Mixto, mješavina u kojoj je najmanje 51% plava agava i 100% plava agava, koja je neusporedivo kvalitetnija i skuplja. K
Tequila se može klasificirati u različite kategorije na temelju odležavanja i dozrijevanja u hrastovim bačvama:
Blanco - Neodležano ili odležano manje od dva mjeseca
Reposado - Odležano najmanje dva mjeseca, ali manje od godinu dana
Añejo - Odležao najmanje godinu dana, ali manje od tri godine
Extra Añejo - Odležano najmanje tri godine
Tequila se tradicionalno poslužuje čista ili na kamenu, ali se često koristi i u koktelima, poput margarita. Udio alkohola u tekili kreće se od 40% do 55%.
100% Blue Weber tekila od agave Prirodno vrenje bez kvasca Odležava u hrastovim bačvama 7-8 mjeseci Dvostruka destilacija Puni se u bocu zrna i agacije ukrašenu