Crno vino je alkoholno piće napravljeno od fermentiranog grožđa, obično s kožicom koja je ostala tijekom fermentacije, kako bi se izvukli spojevi boje i okusa. Boja može varirati od svijetle do tamne, ovisno o sorti grožđa, sadržaju alkohola i drugim čimbenicima. Neke od popularnih vrsta crnog vina su Cabernet Sauvignon,Pinot Noir, Merlot i Syrah, a od hrvatskih Plavac mali, Dingač... Crveno vino često se povezuje s dobrobitima za zdravlje poput smanjenja rizika od srčanih bolesti i nekih vrsta raka, no treba ga konzumirati umjereno, jer pretjerana konzumacija može dovesti do negativnih učinaka na zdravlje.
Francuzi jednu stvar sigurno čine dobro, piju vino uz svako jelo.
Suho crno stolno vino proizvedeno s najboljeg položaja Bas de Bas (Ispod poda) s 3ha posađenog uglavnom sortom syrah uz nešto merlota. - Najbolje pristaje uz jela od crvenog mesa i pečenja.
Suho crno stolno vino proizvedeno s najboljeg položaja Bas de Bas (Ispod poda) s 3ha posađenog uglavnom sortom syrah uz nešto merlota. - Najbolje pristaje uz jela od crvenog mesa i pečenja.
Suho crno stolno vino proizvedeno s najboljeg položaja Bas de Bas (Ispod poda) s 3ha posađenog uglavnom sortom syrah uz nešto merlota. - Najbolje pristaje uz jela od crvenog mesa i pečenja.
Kupaža autohtonih sorti Plavina, Babić i Lasina. Odležano u barrique bačvama 12 mjeseci. Idealno vino uz meso s roštilja ili uz plavu ribu poput tune i skuše s gradela.